Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
hu

Pénznem:

Ön itt jár: > Kezdőlap >

Konyhai kések és azok etikettje - A halkés használata

KésekOllók
Konyhai kések és azok etikettje - A halkés használata Akár hobbi szakács vagy, akár profi a szakmában, biztosan tudod, hogy számos eszközre szükséged lehet a különböző folyamatok alatt. Azt hiszem, nyugodtan kijelenthetjük, hogy talán a kés a legnépesebb konyhai eszközcsoport. A funkcionális kések segítenek boldogulni a főzési folyamatok alatt. A következő cikkben most ezekről, illetve a halkés használatáról lesz szó bővebben.

Funkcionális eszközök a konyhában

Ha konyhai késekről beszélünk, akkor fontos megemlíteni a funkcionalitást. Evidens például, hogy nem kenyérvágó késsel szeletelünk húst, vagy hogy nem a sajtkést fogjuk vele filézni. Az ilyen meggondolatlan cselekedetek ugyanis nemcsak a teljesítményünket ronthatják, de balesetveszélyesek is lehetnek.

Ezek megakadályozása érdekében született meg webáruházunk speciális kínálata. Itt ugyanis az egyes késtípusokat funkciójuk szerint csoportosítva találhatod meg, így könnyedén beszerezheted az egyes tevékenységekhez illő darabokat. Ne feledd, a kések rendeltetésszerű használata már egy jó kiindulópont a profizmus irányába. Most pedig lássuk, milyen halkések között válogathatsz!

Milyen halkések vannak?

Az egyik ilyen funkcionális késtípus a halkés. Amikor halkésről beszélünk, az sem kizárt, hogy mindenkinek másféle kés jelenik meg a fejében. Éppen ezért, itt az ideje tiszta vizet önteni a pohárba.

Webáruházunk halkései között számos hasznos eszközt megtalálsz. Ott van például a szúrókés, amely leginkább a hetes vagy böllér munkáját segíti, a halak kíméletes “kivégzésében”. Aztán találkozhatsz még a halkéssel, filézőkéssel is. Ezek már leginkább a feldolgozás és az előkészítés folyamatában segédkeznek. A hétköznapi konyhai használatra leginkább az utolsó kettő alkalmas.

Dick halkések jellegzetességei

Ha már funkcionális kés használatára szánod rá magad, ügyelj arra, hogy mibe fektetsz be! A minőség egyúttal az eredményességet és a biztonságot is garantálja! Szerencsére a Dick márkanév termékei ebben segítségedre lesznek!

Egy profi halkés általában rozsdamentes acélból, lézerrel ellenőrzött vágóélekkel és biztonságos markolattal rendelkezik. Ezenkívül megemlíthető még a hézag- és résmentes kapcsolat a penge, valamint a markolat között, amely megakadályozza a baktériumok lerakódását.

A márka 200 éves tapasztalata minden terméken visszatükröződik, így a kényelem, biztonság és a higiénia egyaránt fontos szerepet kapott tervezésük során.

A halkés használata

Fontos, hogy ha laikusnak minősülünk a konyhában, kérjük ki profik tanácsát is az egyes halelőkészítő folyamatok előtt, hiszen hiába a jó minőségű kés, az sem mindegy sokszor, milyen technikával dolgozunk! Szerencsére az ergonomikus kialakítású eszközökkel a kezdők is hamar kísérletezhetnek, s ők is egykettőre beletanulnak majd a folyamatokba!

Halfilézés története halhatatlan. A viccet félretéve, elég fontos néhány szempontot követnünk, ha a halkés használatáról, a filézésről beszélünk. A filézés tulajdonképpen megegyezik a csonttalanítással. Először a hal fejét és farkát kell levágni. Majd a gerinc vonala mentén a kést beleszúrjuk, majd a kis töviscsontok mellett felhasítjuk. Az oldalbordák mentén lefelé haladhatunk oly módon, hogy minél kevesebb hús maradjon a csontokon.

Ezenkívül használhatjuk a kést irdalásra is, amikor tulajdonképpen apró bevágásokat ejtünk a halon.

Tartalomhoz tartozó címkék: Dick NN-Knives