Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
hu

Pénznem:

Ön itt jár: > Kezdőlap >

Ezt a Victorinox bicskát még biztosan nem láttad!

KésekOllók
Ezt a Victorinox bicskát még biztosan nem láttad!

Eléggé vitatható, hogy mennyire becsüljük meg hazánkban az olyan vágóeszközöket, mint amilyen a zsebkés is. Azonban azt kell, hogy mondjuk, hogy napjainkban sem merültek feledésbe ezek a hasznos kis vágóeszközök. Sőt, néhány márka igazán nagyot alkotott a kategóriában. A Victorinox bicska például egy olyan különleges darab, amivel csak kevesen büszkélkedhetnek.

A következő pár sorban most tarts velem, ismerd meg ezen vágóeszköz típust egy kicsit közelebbről és tudd meg, hogy mitől olyan egyedi a Victorinox név!

A bicska története

A kést már az ókorban is alkalmazták, de egyértelműen kijelenthető, hogy egyik darabnak sem volt akkora kultusza az évezredek alatt, mint amilyen a bicsának volt. A Kárpát-medencében a törökök hozták magukkal, s bizony volt idő, amikor minden magyar férfi zsebében ott lapult. A török eredet ellenére a bicskakészítés magyar földön is meghatározóvá vált és “magyarosították” a termékeket. A 19. századra kialakultak a zsebkések ma is ismert változatai.

A magyar paraszti kultúra szerves részét képezte, hiszen az ember legfontosabb eszköze volt. Régen minden férfi csak a saját bicskájával evett, ugyanakkor a kézművesség, a munka és az önvédelem területén is jeleskedett.

Bizony, csak kevés ilyen nagy múlttal rendelkező vágóeszközt találsz speciális, késeket forgalmazó weboldalunkon!

Miből készül?

Meglehet, hogy a bicskakészítés nem nevezhető magyar specialitásnak, mégis a magyar bicska attól lett magyar, hogy néprajzi formavilágot öltött magára. Ez azt jelenti, hogy a nemzeti sajátosságokat tükröző díszítőmotívumok kerültek a nyelére.

De miből készülnek a zsebkések?

Az anyagok nem sokat változtak az évszázadok alatt, hiszen a legfőbb szempont a természetesség. Különleges bicskakínálatunkban is ez dominál. A fa, a szarvasagancs a legközkedveltebb alapanyag, a penge pedig mindig acélból készül.

Szerencsére napjainkban számos márka minőségi modelljei közül választhatunk, így ezek a zsebkések valóban zsebkések maradnak évtizedek múltán is. Manapság talán a legnépszerűbbnek azok a multifunkcionális darabok számítanak, amelyek egyszerre több tevékenység elvégzésében is segédkeznek.

Miért olyan “nagy szám” a Victorinox bicska? - A multifunkcionalitás mestere

A klasszikus zsebkések mellett most már a többfunkciós változatok egyaránt hódítanak. Egy jó multifunkcionális Victorinox zsebkés például tartalmaz késpengét, körömreszelőt, ollót, csavarhúzót, szemöldökcsipeszt, fogvájót és kulcskarikát is.

Ez a modell összecsukott állapotban csupán 58 mm helyet kíván magának, így szinte bárhová magunkkal vihetjük. Rozsdamentes acélpengéjének hála hosszú távon használható, ráadásul csúszásmentes markolata a biztonságos alkalmazást is lehetővé teszi.

A bicska, aminek eszmei értéke van

Cikkünk végére még egy érdekességet tartogattunk. A bicskának a családok életében régen eszmei értéke is volt. A fényesre kopott, sokat használt eszközt az apa a fiúnak adta át, s afféle szent ereklyeként szállt tovább generációról generációra. Ez általában akkor történt meg, amikor a családfő, korából kifolyólag már nem tudta hasznosítani azt. A másik eset az volt, amikor a fiú nagykorúvá érett.

Ha te nem is követed ezt a hagyományt, lehet, hogy ismersz olyat, aki igen. Sőt, kínálatunkban a legszenvedélyesebb gyűjtők számára is találsz majd ajándékot!

Tartalomhoz tartozó címkék: Victorinox