Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
hu

Pénznem:

Ön itt jár: > Kezdőlap >

Hírek

2021. 03. 22. 00:00:00
Konyhai kések és azok etikettje - A halkés használata Akár hobbi szakács vagy, akár profi a szakmában, biztosan tudod, hogy számos eszközre szükséged lehet a különböző folyamatok alatt. Azt hiszem, nyugodtan kijelenthetjük, hogy talán a kés a legnépesebb konyhai eszközcsoport. A funkcionális kések segítenek boldogulni a főzési folyamatok alatt. A következő cikkben most ezekről, illetve a halkés használatáról lesz szó bővebben.
2021. 03. 14. 00:00:00
Prémium kések a profik konyhájában A konyhában nagyon fontos, hogy a megfelelő eszközökkel dolgozzunk, különösen igaz ez akkor, ha szakmabeliek vagyunk. Egy szakács nem bízza a véletlenre munkáját, így csakis olyan késeket tart az eszköztárában, amelyekkel olajozottan halad a munka. A következő pár sorban olyan prémium késeket veszünk górcső alá, amelyek segíthetnek minőségi munkát végezni.
2021. 02. 17. 00:00:00
Miért használjunk elektromos késélezőt? Habár a színvonalas konyhai munka egyik alappillére, hogy megfelelő eszközöket szerezzünk, azonban ez sokszor nem elég. Ugyanis mi magunk is felelősek vagyunk eszközeinkért, így például rendszeresen időt kell szánnunk a kések karbantartására is. Éppen ezért a következő néhány sorban a késélezés módjairól olvashatsz bővebben. Ráadásul azt is megtudhatod, miért érdemes elektromos késélezőt használni.
2021. 02. 01. 00:00:00
Fejesgörbe bicskák – ezt kell tudni róluk A bicskák ősidők óta kultikus eszközöknek minősülnek, s az évszázadok során számos változatuk született meg. Mára a “mindenes” bicskát felváltották az egyes funkciókhoz igazodó darabok. A minőségi bicska kiválasztásának azonban vannak szempontjai, a következő néhány sorban erről is olvashatsz. Továbbá bemutatom a fejesgörbe bicskák hasznát is.
2021. 02. 26. 00:00:00
Milyen késfajták vannak? - Gyorstalpaló késekből Akár profi vagy hobbi szinten űzöl tevékenységet a konyhában, valószínűleg neked sem mindegy, hogy milyen eszközökkel dolgozol. Különösen igaz ez a késekre, amelyeknek számos változata él. A kések rendeltetésszerű használatának érdekében most megmutatjuk neked a legismertebb késfajtákat, hogy szakszerűen és biztonságosan végezd munkádat! Ismerkedj meg közelebbről a késekkel és azok sajátos funkcióival!
2021. 01. 19. 00:00:00
A magyar bicska eredete és legnépszerűbb változatai

Szinte nincs olyan háztartás, ahol ne lenne megtalálható a kés valamilyen formája. Amikor hazánkban a kés szó kerül említésre, akkor általában mindenkinek a bicska ugrik be elsőre. A magyar bicska története évezredekre nyúlik vissza, s az idők során számos változata alakult ki.

A következő cikkben megismerkedhetsz a legelterjedtebb darabokkal, és kicsit jobban utánajárunk a bicska eredetének is.

2020. 12. 27. 00:00:00
Mit tud egy Böker Magnum Pocket Kukri zsebkés?

Vannak olyan sokoldalú kések, amelyeket jól hasznosíthatunk a változatos outdoor programok alatt is. A zsebkések például már évszázadok óta “mindenes” késként élnek a köztudatban. Számos egyedi darab született, amelyek a biztonságot és a minőséget testesítik meg. A következő cikkben egy konkrét változatáról, a Böker Magnum Pocket Kukri zsebkésről lesz szó bővebben.

2020. 12. 26. 00:00:00
Milyen a jó szalonnázóbicska?

A kés minden háztartásban használatos eszköz. A hagyományos magyar késformákat megemlítve általában mindenkinek a bicska képe ugrik be. A bicska évezredek óta kultikus szerepet töltött be az emberek életében, hiszen sokszor ezzel ettek, dolgoztak és vele biztonságban pihentek. Mára az egyes tevékenységek szerint különböző bicskákkal találkozhatunk. Ezek közül most a szalonnázóbicskáról és annak előnyeiről olvashatsz bővebben.

2020. 12. 25. 00:00:00
Kutyaolló a minőségi kutyakozmetikáért

Legyen szó kutyakozmetikáról vagy otthoni szépségápolásról, sosem bízhatjuk a véletlenre munkánkat. Kedvenc kisállatunk frizurája ugyanis nemcsak esztétikai, de higiéniai szempontból is lényeges. Azonban a jó munkához nemcsak idő, hanem minőségi eszközök is szükségesek. A következő cikkben megtudhatjuk, milyen kutyaollók vannak, és mikor, melyiket érdemes a leginkább alkalmazni.

2020. 12. 24. 00:00:00
Red Spirit Ajax - Avagy a szakácskések aduásza

A profi szakácsok, a konyha szerelmesei vagy a főállású anyukák jól tudják, milyen fontos, hogy minőségi késekkel dolgozzanak a konyhában. Vajon melyik vágóeszköz a legjobb barátunk a konyhában? Persze, hogy a szakácskés! A következő cikkben a legjobb érveket sorakoztatjuk fel ezen késtípus mellett, és szó lesz egy különleges darabról, a Red Spirit Ajaxról is.