Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
hu

Pénznem:

Ön itt jár: > Kezdőlap >

Kolbásztöltők

KésekOllók
Kolbásztöltők

Kolbásztöltők “legendája”

Magyarországot így szeretjük. Ízletes töltött káposzta, hagyományos népi ruházat és falusi disznóvágások. Nos, hazánk néhány jellegzetességének adottságait bizony az élelmiszeripar is kihasználja. A kolbásztöltés például már-már hagyomány, amiből elég szép kis hasznot húznak a vállalatok, kereskedések és a fogyasztók egyaránt. De vajon mi áll a kolbásztöltés legendája mögött, és milyen kolbásztöltőre van szükség, ha profi módon akarjuk végezni?

Kolbásztöltés magyar módra

A régi időkben a háztáji gazdaságok maguk termelték meg az élelmiszert, azonban még ma is számos vidéki háznál tartanak disznóvágást. Ezek nemcsak az élelem készítéséről szólnak, hiszen mai napig olyan bensőséges összejöveteleket jelentenek, ahol összegyűlik a rokonság. A férfiak az állat megfogásával foglalkoznak, míg a nők a húst dolgozzák fel, s hurkát vagy kolbászt töltenek.

Azonban már régen is tudták, hogy nincs minőségi munka jó eszközök nélkül, így teszem azt, egy kolbásztöltőre elég nagy szükség van ilyen esetben. 

Most, hogy többet megtudtunk kicsit magáról a hagyományról, azt sem szabad kihagyni, hogy számos élelmiszeripari és forgalmazó vállalat is nagy hasznot húz a “húsból”, akiknek szintén nem mindegy, mivel dolgozzák fel, készítik el azt. 

Széles kínálatú weboldalunkon olyan speciális eszközökre lelhetsz, amelyek megkönnyítik a munkát. De most ismerjük meg közelebbről a kolbásztöltőt!

A kolbásztöltő, mint központi eszköz

A kolbásztöltőt nemcsak a disznóvágások alatt tartják nagy becsben, de tulajdonképpen néhány erre szakosodott ipari létesítményben is elengedhetetlen a megléte. Miért is olyan közkedvelt? Nagyon egyszerű a használata, és gyorsan elkészíthetőek vele a különféle húskészítmények. Jól tisztán tarthatóak, ami szintén fontos, hiszen kiemelt jelentőségű az alapvető higiéniás viszonyok biztosítása. 

Ilyen tevékenységekhez kiemelten fontos a minőségi eszközök biztosítása, hiszen ezekkel sokkal gyorsabb, sőt biztonságosabb és kockázatmentesebb a munka, mint a silányabb változatokkal.

Ha neked is szükséged van néhány profi berendezésre, akkor speciális élelmiszeripari gépeink között Te is megtalálod, amit keresel! Nincs más dolgod, mint ellátogatni webes felületünkre, ahol ha szükséges, szakemberi segítséggel választhatod ki az igazit!

A jó kolbásztöltő kiválasztása

Nem véletlenül ismertek világszerte magyaros receptjeink, azonban tudjuk, hogy a jellegzetes ételek mögött valójában nagy munka áll. A minőségi berendezések segítenek fenntartani a magyar nemzet pozitív gasztronómiai képét, hogy egy fogyasztó vagy ide látogató se csalódjon. A silány kellékek csak rossz árut eredményeznek, ami egyenlő az elégedetlenséggel. 

Egy jó kolbásztöltővel egy szempillantás alatt elkészíthető a kifogástalan húsipari termék. Különböző kiszerelést biztosító gépek is vannak, s kiválasztásuk során a legfontosabb tényező, hogy milyen mennyiségben szeretnénk kolbászt “gyártani”. Vannak például 6, 9, 12 és 15 literes változatai is. A nagyüzemi tevékenységek egyértelműen nagyobb töltőket igényelnek.

A minőségi darabok továbbá rozsdamentes acélból készülnek. Több típus is két sebességű meghajtással rendelkezik, aminek köszönhetően gyorsan adagolható a töltelék, sőt, a dugattyú is rögtön visszahúzható.

Tartalomhoz tartozó címkék: Dick