KésekOllók
A konyhai eszközök piaca óriási, ami nem is lep meg senkit, mivel a háztartási felhasználás mellett az élelmiszeripari és a gasztronómiai világban egyaránt folyamatosan szükség van a legjobb minőségű termékekre. Ez a cikk mindenkinek szól, pontosabban fogalmazva bárkinek, aki érdeklődik a konyhai hadműveletek iránt. Összegyűjtöttük azokat az eszközöket, amelyek nélkül nem is konyha a konyha. Tarts velem te is, és válogass a bőséges kínálatból!
Milyen eszközökkel dolgozhatunk az előkészítés során?
Egy konyhában nincs két egyforma mozzanat, az eszközöknek viszont ugyanolyan jó minőségben kell rendelkezésre állniuk. Éppen ezért született meg konyhai kiegészítők kategóriánk. Azt valljuk, hogy a silány eszközök nemcsak a munka rovására mehetnek, de balesetveszélyesek is. Úgy hisszük, hogy minden részfolyamatnak megvannak a maga eszközei, és csak úgy dolgozhatunk eredményesen, ha érvényesül a funkcionalitás elve is. De miről is van itt szó? Például arról, hogy a húst nem a kenyérvágó késsel szeleteljük fel, vagy hogy az előkészítés, a feldolgozás alatt csak a legjobb kiegészítők kerülnek a kezünkbe.
Az előkészítős legfontosabb kellékei közé sorolható például a vágódeszka, a reszelő, a konzervnyitó, a dugóhúzó, a diótörő, hámozó, de a konyhakésről sem szabad megfeledkeznünk. Ezeket többnyire akkor vesszük a kezünkbe, amikor még csak előkészítjük a terepet és az alapanyagokat.
Mit használunk a főzés-sütés során?
A konkrét főzési és sütési folyamat során leginkább azon eszközök jöhetnek szóba, amelyekkel fordítani, fogni, mozgatni tudunk, illetve ezenkívül az edények. A fakanalak, a fordítólapátok, a spatulák világában is számos termékkel találkozhatunk, de a kiválasztás során mindig a szerkezetet kell figyelembe vennünk.
Ott van még a húsvilla vagy kolbászvilla, ami a húsok sütése alatt nélkülözhetetlen, segítségével könnyen átfordíthatjuk, kiemelhetjük a finomságokat. A Dick márka egyik minőségi produktuma jól megmutatja nekünk, milyen egy igazán strapabíró eszköz, s ezen ismereteket nem csupán a húsvilla, hanem más eszköz beszerzésekor egyaránt hasznosíthatjuk. Tökéletesen kiegyensúlyozott kialakítás, rozsdamentes felületek, csúszásmentes és hézagmentes markolat, amelyben a baktériumok nem képesek megtelepedni. Nagyjából így néz ki a minőségi eszköz, amire érdemes igent mondani.
Tálalás és dekorálás
Amikor már mindennel készen vagyunk, akkor gondoskodnunk kell a megfelelő szervírozásról és díszítésről. Ilyenkor jöhet jól például egy tálalócsipesz vagy egy szervírozó kanál.
A díszítés megoldható egy almamagozó, narancshámozó vagy vájó társaságában is, de ennél még több és több kiegészítő vár minket, gondoljunk csak a cukrász kellékekre.
Egy alapszabályt azonban be kell tartanunk; kizárólag ehető elemekkel szabad dekorálni az ételeket, édességeket!
A konyhai eszközök választéka
Mi azt valljuk, hogy minden konyhai kiegészítőből legyen otthon legalább egy vagy inkább kettő darab. Ez nemcsak a tapasztalt háziasszonyok számára lehet fontos, hiszen bárki fogadhat vendégeket és jó felkészülni az ilyen esetekre.
Amennyiben szeretnél még többet megtudni az eszközök kiválasztásának folyamatáról, akkor keresd fel bátran
vágóeszközöket forgalmazó weboldalunkat, ahol rengeteg konyhai terméket és hasznos tippeket találsz majd!