Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
hu

Pénznem:

Ön itt jár: > Kezdőlap >

Miben segíthetnek az ágvágó ollók?

KésekOllók
Miben segíthetnek az ágvágó ollók? A kertes házban élőknek sokszor meggyűlik a bajuk a növények megfelelő szintű gondozásával, illetve sokszor a rendelkezésre álló eszközök hiánya okozza a problémát. A fák gondozásában például az ágvágó ollók segédkeznek, amelyek speciális kialakításuknak köszönhetően nagyban megkönnyítik a munkát. A következő pár sorban tehát a legismertebb kertészeti eszközökről, pontosabban az ágvágó ollókról tudhatsz meg többet.

A növénygondozás hozadékai

Sokan szívesen töltenek némi időt a kertben, hiszen itt mindig akad valamiféle tennivaló. Azonban arról csak kevesen tudnak, hogy a kertészkedésnek is megvannak a maga előnyei. 

A kert gyönyörű állapota csak egy indok, hiszen nem is gondolnánk, hogy a kertészkedés pszichológiailag is jót tesz az embernek. Egyrészt jó érzéssel tölt el, ha valamit alkothatunk, másrészt feltöltődhetünk és kikapcsolódhatunk a szabadban. Sokan kifejezetten szeretnek egyedül tevékenykedni a kertben, mert ilyenkor elmélkedhetnek az élet nagy kérdésein. 

Azonban nyugodtan kertészkedni csak jó minőségi termékekkel tudunk, hiszen a silány eszközök csupán plusz munkát eredményeznek. A minőségi eszközök segítenek gyorsan áthidalni a problémákat, és precízen, boldogan dolgozhatunk velük. A kertészkedés további fortélyainak elsajátításában webáruházunk professzionális eszközei segítenek!

A növénygondozás speciális eszközei

Annyit beszéltünk már a különböző növénygondozási eszközökről, hogy ideje meg is mutatnunk neked néhányat!

A kerti olló sokak kedvence, mivel számos kisebb feladatban segédkezik. Például hasznunkra lehet a virágok vágásában. Már kaphatóak ún. univerzális ollók, amelyek többféle feladatot is képesek ellátni. 

Aztán ott van a metszőolló, amelyet talán még az előbb említettnél is többen tartanak otthon. Ez vékonyabb faágak, növények metszéséhez tökéletes választás. Mit is kell figyelembe venni a metszőolló kiválasztásakor? Általában meghatározó a vágóél mérete, íve és finom kialakítása. De a nyél hosszúsága, vastagsága is fontos, valamint az, hogy kényelmes legyen a fogása.

Megemlíthető még a hosszabb bozótok vágására alkalmas sövényvágó vagy a fák gondozásában segédkező ágvágó olló is.

Az ágvágó ollók

Nos, a metszőolló csak bizonyos mértékig alkalmazható, a vastagabb ágak levágására már az ágvágó olló alkalmazandó. A látszólag nehezebb munkafolyamatok is egyszerűen kivitelezhetőek néhány nagyobb vágással. Ezek a metszőollókkal szemben hosszú nyelűek, és alkalmazásuk is két kezet igényel. 

A nyél bizonyos gyártmányok esetében teleszkópos kivitelű, vagyis a hossza reteszelve akár kurtítható is. 

A fogaskerekes ágvágók esetében a nyélben futó húzókötéllel, hüvellyel vagy húzógombbal lehet működtetni a kést. 

Az ágvágó ollók körében kiemelt márkanévnek örvend a Fiskars, amely egészen az 1600-as évek óta foglalkozik kertészeti eszközök gyártásával és forgalmazásával. Ha másnak nem, jellegzetes, narancssárga nyelű kerti ollójának köszönhetően biztosan hallottál már róla. 

Ne feledd, csak olyan eszközökkel dolgozz, amelyek időt spórolnak neked, megkönnyítik az alapvető folyamatokat, így biztosan befejezheted azt, amit elkezdtél a kertben!

Tartalomhoz tartozó címkék: Ágvágó Metszőolló Kerti olló