Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
hu

Pénznem:

Ön itt jár: > Kezdőlap >

Milyen a jó szalonnázóbicska?

KésekOllók
Milyen a jó szalonnázóbicska?

A kés minden háztartásban használatos eszköz. A hagyományos magyar késformákat megemlítve általában mindenkinek a bicska képe ugrik be. A bicska évezredek óta kultikus szerepet töltött be az emberek életében, hiszen sokszor ezzel ettek, dolgoztak és vele biztonságban pihentek. Mára az egyes tevékenységek szerint különböző bicskákkal találkozhatunk. Ezek közül most a szalonnázóbicskáról és annak előnyeiről olvashatsz bővebben.

Milyen bicskatípusok vannak?

A bicskákra sosem kifinomult vendéglátós eszközként tekintettünk, sokkal inkább egy olyan “társra”, amit bárhová, bármikor magunkkal vihetünk, és bármiben kisegít bennünket. Így került kapcsolatba a bicska az utóbbi időben a “mindenes” kifejezéssel. Habár valóban nagyon sokoldalú vágóeszközről beszélünk, azonban nem szabad a rendeltetésszerű használattól eltérni. A bicskák esetében is különböző típusokról beszélhetünk.

A fejesbögre bicska például a görbe fejéről ismert darab, amely hosszú pengével rendelkezik. Kisebb munkákhoz, de étkezéshez és túrázáshoz is tökéletes.

A maskara bicska széles, hegye felé erőteljesen lecsapott pengével van ellátva. Masszív felépítésének köszönhetően kifejezetten a munkában hasznosítható. 

De beszélhetünk még horgász zsebkésről, szalonnázóbicskáról, és még hosszasan sorolhatnánk. 

Ha szeretnél speciális vágóeszközök között válogatni, akkor ne feledd, hogy webáruházunk kínálatában minden típusú kést megtalálsz! De most ismerkedjünk meg kicsit egy konkrét bicskával, a szalonnázóbicskával!

A szalonnázóbicska használati előnyei

A szalonnázóbicska a nevét adó tevékenységre alkalmas, ezt biztosítja hosszú, egyenes, keskeny pengéje is. Másra nem igazán alkalmas, ezért nevezték sokszor úri bicskának is. Éppen ezért egy vérbeli késes nem igazán kedveli.

Pedig tulajdonképpen nem véletlen, hogy az egyes funkciónak megfelelően kell kést vásárolni. Például befoghatsz más kést a szalonnázáshoz, azonban egyáltalán nem biztos, hogy ugyanolyan tempóban haladsz majd, ráadásul még csak nem is biztonságos felcserélni a kések szerepeit. 

Ha jól jönne egy kerti szalonnasütés vagy előkészítés előtt egy profi bicska, akkor tradicionális zsebkéseink között te is megtalálhatod a tökéletes darabot! 

Miről ismerhető fel a minőségi eszköz?

Azt bizonyára mondanom sem kell, hogy milyen veszélyes lehet silány minőségű késsel dolgozni. Szerencsére a minőségnek vannak ismertetőjegyei, amelyekre ha figyelünk, biztosan nem fogunk majd mellé a kiválasztás során.

Egy jó szalonnázóbicska például biztosan rozsdamentes acélpengével rendelkezik, s a rugó szerkezete is általában közepesen erős. Számos darab valódi szarvasagancs markolattal és sárgaréz baknival van ellátva. Anyaga többnyire szintén sárgaréz, és ujjtámasztóval is rendelkezik. A markolat különböző színű és mintázatú is lehet, amely esztétikus látványt nyújt. A legtöbb bicska továbbá speciális kialakítású és csúszásmentes markolatú, hogy a te biztonságod legyen az első.

Ha még mindig vannak kérdéseid az egyes kések funkcióit, típusait illetően, szakembereink készséggel állnak rendelkezésedre! Remélem azonban, cikkem is segített jobban megismerni a bicskák világát! Amennyiben szeretnél végre strapabíró, hosszú távon is használható termékeket beszerezni, akkor keresd fel vágóeszközökre specializálódott weboldalunkat! Itt minden szükséges eszközt megtalálsz, ráadásul mindent intézhetsz egyszerűen online!

Tartalomhoz tartozó címkék: NN-Knives Szalonnázó