Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
hu

Pénznem:

Ön itt jár: > Kezdőlap >

Milyen egy jó élező? - A késélezés technikái

KésekOllók
Milyen egy jó élező? - A késélezés technikái

Egy minőségi kés sokáig a segítségünkre lehet, azonban az is igaz, hogy ez sem tart örökké. Főleg akkor nem, ha nem szánunk elég időt az eszköz karbantartására. Itt jön képbe az élező. Ennek ma már számos típusa létezik.

Az, hogy melyik változat a legoptimálisabb az egyes helyzetekben, sok mindentől függ. A következő pár sorban most megismerkedhetsz a különféle élezőkkel, és ki is választhatod a hozzád illő darabot!

Az élezés jelentősége

Manapság az emberek vagy a kések vagy az azok élezéséhez szükséges eszközök árán spórolnak. Ha drága késeket vesznek, akkor nem kell helyette újat venni, ha pedig silány darabokat választanak, olcsón megússzák a vásárlást. Az igazság azonban az, hogy mindkét eset csak fél megoldás.

Valóban fontos, hogy minőségi vágóeszközöket szerezzünk be, de a késélezés éppen ugyanolyan lényeges. Miért? Azért, mert nem egy előnye van a karbantartásnak. A rendszeresen élezett kések csak később kezdenek kopni, így gyorsan és precízen végezhetjük a munkánkat. Arról nem is beszélve, hogy így biztonságosabb munkakörülményeket teremthetünk, mivel elkerülhetjük a baleseteket is.

Webáruházunk vágóeszköz kínálatában például minden olyan terméket megtalálsz, amelyek az élezésben támogathatnak téged. De mielőtt rögtön “hazavinnéd” őket, tudj meg kicsit többet róluk!

Az élezés különböző módszerei

A késélezés sokféleképpen és sokféle segédeszköz használatával végezhető. Most szeretnénk röviden valamennyi fajtáról említést tenni, hogy megkönnyítsük a dolgod. Lássuk, mit találsz karbantartó termékeink között!

Kezdjük mindjárt az elején! A fenőacél abban segít, hogy a kicsorbult éleket állíthassuk helyre. Ilyenkor anyagot nem választunk le. A fenőkővel a legjobb eredmény érhető el. Ebben az esetben már acélt is eltávolítunk.

A csettegő biztonságosan vezeti a kést, s lényegében ekkor 2-3 fémpálcika teszi élessé a terméket. Nevét a használata közben jól hallható fura fémes hangról kapta.

Talán nem meglepő, hogy más módszereket is bevethetünk. Napjainkban számos élezőgép kerül a piacra, amelyek szinte tökéletesen elvégzik a munkát helyettünk.

Élező kezdőknek és profiknak

Az elektromos élezőgépeket bárki alkalmazhatja. Ezek szó szerint befogják a késeket, ezért is olyan biztonságos mindegyikük. Általában rugalmas csiszolólapokkal rendelkeznek, stabil vezetést és egyenletes élezést tesznek lehetővé. A kezdők is könnyen boldogulnak ezzel a technikával.

Egy minőségi gyémánt élező szintén bármikor a hasznunkra lehet. Ezen a kis eszközön mikro méretű gyémántszemcsék vannak, amelyek nikkelbe ágyazva, több rétegben jelennek meg a produktumon. A felszínén ovális lyukakat láthatunk. Lényegében ezek felelnek az élezés közben leváló darabkák összegyűjtéséért. Szóval, mindenképpen praktikus eszközről van szó.

Ilyen kiegészítőkkel garantált a hosszan tartó minőség. Igyekezz te is időt szánni a megfelelő karbantartásra és meglátod, nem fogod megbánni!

Vásárolj okosan!

Most már te is tudod, hogy mi, mire való. Amennyiben szeretnéd felfrissíteni eszköztárad, akkor böngéssz bátran webáruházunkban. Itt valamennyi vágóeszközt és élezőterméket megtalálsz.

Nem is kell mást tenned, csak kiválasztani a számodra szimpatikus darabokat, és néhány kattintással a “Kosárba” helyezni azokat! Ha pedig bármilyen kérdésed van, fordulj hozzánk bizalommal!