Samura Japán Fenőkő 3000-8000
Konyhai késeink bizonyos időközönként karbantartásra szorulnak. Az élek idővel kopnak, vágóteljesítményük csökken. Az életlen késekkel a konyhai munka csak szenvedés és bosszankodás.
A hagyományos japán vizes fenőkő a régi módszereket követve segít késeink élét karbantartani. A két különböző felület – a 3000 és a 8000 grit – minden konyhai késünk élét segít a gyári állapothoz közelire emelni.
A követ be kell áztatni. Használat közben is vízzel kell locsolni. A komolyabb korrekciót a 3000-es oldallal kell (zöld oldal) kezdeni. A végső él kialakítását pedig a finom 8000-as (fehér) oldallal kell végezni. A művelet végzésében a csúszásmentes tartó sokat segít.
A végső simításokhoz (sorjamentesítés) célszerű bőrt használni.