Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
hu

Pénznem:

Ön itt jár: > Kezdőlap >

Túlélőkés igazi természetjáróknak

KésekOllók
2020. 11. 06. 00:00:00
Túlélőkés igazi természetjáróknak

Túlélőkés igazi természetjáróknak

A természetben minden szabad és csendes. Valószínűleg ezért szeretnek sokan kiszakadni a hétköznapokból és elmenni egy jót kempingezni vagy részt venni egy igazi vadonjáró túrán. Nos, bármelyik mellett is döntünk, annyi bizonyos, hogy sosem szabad a megfelelő eszközök nélkül útnak indulni. A túlélőkés például mindenki nagy kedvence, ami sok esetben hasznunkra lehet. A következő pár sorban az ideális darab kiválasztásáról és annak előnyeiről lesz szó bővebben!

Röviden a túlélőkésről…

A túlélőkés valójában egy különösen hasznos eszköz, amely a régmúltban nem mindig állt rendelkezésre a különböző túlélési helyzetekben. A dzsungelekben, a vadonban ugyanis nem volt túl könnyű barkácsolni egy valódi kést. Hiszen milyen anyagok álltak a rendelkezésre? A kő, a csont vagy sok esetben semmi. Igazából nincs a pengéhez hasonló anyag a világon, de az sem mindegy, milyen minőségű acélból készül az a penge! Ezért gyakorlatilag a penge milyensége határozza meg a kés minőségét is. 

Bármilyen túlélőeszközt is vásárolnál, mindig ügyelj a minőségre! Vágóeszközökre specializálódott webáruházunkban például a legjobb darabokkal találkozhatsz! 

Mire használhatom a túlélőkést?

Gyakotlatilag mindenre, ezért is túlélőkés vagy “Rambo-kés” a neve. Használható precíziós munkára, mint amilyen a kisebb méretű vágások vagy a szalonnázás, de a nagyobb munkálatokban is a segítségünkre lehet, például a fahasítás és gallyazás során is. Egy természetjáró túrán tehát óriási hasznát vesszük egy hasonló késnek.

Azonban a kiválasztás során nem árt odafigyelni, mivel sokkal több túlélőkés kapható a piacon, mint amennyi “túlélős” környezet vagy helyzet van, így résen kell lennünk a minőséget illetően. Ha azt szeretnénk, hogy valóban bármire használható legyen a késünk, akkor speciális szempontokat is figyelembe kell vennünk. Túlélőkéseink úgy kerültek összeállításra, hogy mindenki megtalálja az ideális vágóeszközt!

Milyen egy jó túlélőkés?

Hogyan ismerhető fel a jó túlélőkés? - Tehető fel a kérdés. Nos, szerencsére vannak ismertetőjegyei. A kés például nem lehet túl kicsi, sem túl nagy, hiszen ez tulajdonképpen előny a favágásnál, darabolásnál, hasításnál. Ilyenkor ugyanis az a cél akár egy túra, akár egy vadkempingezés során, hogy a kezünk ügyében legyen. Az is lényeges, hogy masszív anyagból készüljön, de az már nem jó, ha túl nehéz. 

Lényeges még, hogy a termék rozsdamentes acélból készüljön, mivel ennek köszönhetően lesz időtálló, s hosszú távon szolgálhat majd útjaink során. Aztán fontos a csúszásmentes, ergonomikus markolat is, amelyet sok esetben még bőrbe is csomagolnak. Néhány változat markolatának vége még kalapácsként is használható, így többfunkciós terméknek nevezhető. 

Amennyiben a minőségi darabok mellett voksolsz, úgy érdemes a Böker és a Morakniv márkanevek között válogatni, amelyekben garantáltan nem fogsz csalódni!

Távol az otthonunktól túlélőkésekre mindig szükség van, nem csak a praktikusság miatt, de sosem tudni, milyen váratlan helyzettel találjuk majd szemben magunkat!

Ha egy hosszabb túra előtt állsz, látogasd meg bátran webáruházunkat, remélem, a felsorolt szempontok segítenek a döntésben! Elég, ha kiválasztod a termékeket, majd kényelmesen, otthon, online intézed a vásárlást!

Tartalomhoz tartozó címkék: NN-Knives