Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
hu

Pénznem:

Ön itt jár: > Kezdőlap >

Whal Vetiva nyírógép

KésekOllók
Whal Vetiva nyírógép

Kutyakozmetikai alapeszközök - Whal Vetiva Mini nyírógép

Kiskedvencük ápolása rendkívül fontos. Legyen szó az otthoni vagy a szalonban zajló kutyakozmetikáról, azt hiszem, egyöntetűen kijelenthetjük, hogy a nyírógép az egyik legfontosabb alapeszköz. A kutyusok nyírásához professzionális eszközökre van szükség ahhoz, hogy elkerüljük a számunkra és a kutyusunk számára kellemetlen pillanatokat. Most a Whal Vetiva Mini nyírógéppel ismerkedhetsz meg!

A nyírás jelentősége a kutyusok életében

Nagyon sokféle kutyus él a világon; kis és nagy termetű, rövid és hosszú szőrű, és még sorolhatnánk tovább. Legtöbbjük számára azonban fontos a nyírás. Ezt megtehetjük mi magunk is otthonunkban, vagy bízhatjuk akár profikra is a feladatot.

A rövid szőrű kutyusuk bundáját általában kefélni szokták, míg a hosszabb szőrű kutyákét nyírni. Ez utóbbi esetében fontos a rendszeresség. De miért is olyan lényeges a nyírás? Nos, egyrészt a kutyusunk számára és számunkra is kellemetlen, ha elterebélyesedik a szőrzet az állaton. Rendszeres nyírással kiküszöbölhető, hogy a lakás tele legyen kutyaszőrrel.

Továbbá higiéniai szempontból is fontos, hogy megszabadítsuk az állatokat a “felesleges” szőrzettől.

Amennyiben szeretnél néhány profi eszköz után nézni, akkor látogasd meg bátran vágóeszközökre specializálódott webáruházunkat, ahol többek között a kutyakozmetika eszközeivel is találkozhatsz!

Kutyakozmetika otthon?

Mint ahogy azt olvashattad, mindenki más módon szereti megoldani a kutyakozmetikát. Speciális nyírógépeink között ehhez több eszközt is találsz!

Most pedig lessünk a kulisszák mögé, mi történik egy igazi szalonban, és hogyan valósítható meg a folyamat otthon!

A helyzet nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik, ezért óvatosnak kell lenned! Először is nézz utána, hogy milyen szőrtípusú a kedvenced!

Amennyiben a trimmelhető fajta kutyák közé sorolható, akkor elegendő lesz egy ritkító olló és egy fésű. Könnyen kihúzhatod az elhalt szálakat, ha a szőrt megragadod egy kisebb területen és széthúzod fésűszerűen, ekkor látni fogod az öregebb szálakat. Ha fényes a szőre, akkor abbahagyhatod.

Nyírás esetén ajánlott több szőrt hagyni, mert a legrövidebb fazonon már egy szakember sem segít, ha véletlenül elrontjuk. Ajánlott a fej tövénél, a nyak vonalának kezdeténél elindítani a gépet és így végigtolni azt a farok tövéig. Ha megszakítjuk ezt a vonalat, akkor bizony foltos lesz a kutyus. A csípő vagy a váll vonalától vezethetjük le a lábra a nyírót, így a lábon több szőrt hagyhatunk. A fül, a fenék és a mellkas is nyírható, viszont a pofa és fej környékét inkább ollóval ritkítsuk!

A Whal Vetiva Mini nyírógép használati előnyei

Legyél profi szakember vagy egy egyszerű gazdi, mindkét esetben lényeges, hogy minőségi eszközökkel dolgozz.

A Whal Vetiva Mini nyírógép egy olyan eszköz, amely sokkal keskenyebb nyírófejjel van ellátva a nagyobb nyírókhoz képest, így a problémásabb helyeken is egyszerűen hasznosítható. Gyors és könnyű vele a fazonírozás is. A fej, a fül, a hajlatok, a tappancsok szőrzetének nyírásához ideális darab, amely rendkívül halk működést tesz lehetővé, így az érzékeny fülű kutyusokat sem zavarja majd.

Használható akkumulátoros üzemmódban, de hálózati kábellel is. Egy töltéssel akár 120 percig is alkalmazható. A termék általában magában foglalja a szükséges kiegészítőket is, így egy rozsdamentes acél nyírófejjel, két fésűvel, egy tisztítókefével, egy kis flakon ápolóolajjal és egy késvédővel is gazdagodhatsz.

Tartalomhoz tartozó címkék: Wahl