Yaxell Sayaka Japán Konyhakés 12,5 cm-es damaszk pengével
A Santoku kés (japán séfkés) A santoku az egyik legnépszerűbb kés a japán konyhában.
A konyhai elfoglaltság kapcsán mindenki két dologra törekszik. Minél kevesebb időt eltölteni ott, és az ott eltöltött idő legyen a lehető legkényelmesebb, legélvezetesebb. Mert sütni-főzni csak kedvel, csak élvezettel lehet.
Az gördülékeny konyhai tevékenység pedig éles, minőségi kések használatával kezdődik. A különböző konyhai vágóeszközök sokszor speciális feladatokra lettek kitalálva. Használatuk időt és fáradságot spórol nekünk.
Ez a modell az egyik legsokoldalúbb darabja a sorozatnak. Alkalmas zöldségek, gyümölcsök hámozására és feldolgozására. Kolbászok, sajtok, kisebb húsok szeletelésére, darabolására.
Yaxell Sayaka Termékcsalád
A Katanák előtt leginkább tisztelgő Yaxell sorozat. A legkeményebb igénybevételnek is megfelelő széria. A penge a híres japán San Mai technológiával készül. Ez azt jelenti, hogy a középső réteg – a mag – keményebb, merevebb és éltartóbb, a jobb vágási teljesítmény érdekében. Ezt öleli közre két puhább rétegű acél, ami elnyeli a pengére érkező keményebb fizikai hatásokat. Rugalmasabbá és terhelhetőbbé téve a kést. Ezt a technológiát az ősi kardkovácsok fejlesztették ki a kardok készítésekor.
A Sayaka esetében a mag VG-10 rozsdamentes acélból készült 58-60HRC keményre edzve. (speciális edzési technológiát alkalmazva. Hevítés-jéghűtés-újabb hevítés) Ezt öleli körbe két puhább (55HRC) rozsdamentes acélréteg. A pengéket a speciális, keleti késekre jellemző élszögekkel látták el. Ennek köszönhető a japán kések hihetetlen vágóképessége.
A markolat rozsdamentes acélból készült. olyan zebramintás csíkozással, ami hátrafele vezeti a ránehezedő tenyeret, így biztosítja a kényelmes, csúszásmentes fogást használat közben.
A minőség önmagáért beszél. Minden Sayaka kés mikroszkópos ellenőrzésen megy át mielőtt forgalomba kerülne. A logózások kézzel kerülnek a pengére.
A Sayaka sorozat minden konyhai tevékenységre kínál professzionális kést.
A sütés és főzés egy kulináris élmény, utazás, ami az éles, minőségi késekkel kezdődik – vallják a Yaxell munkatársai.