Yaxell Sayaka Japán Szakácskés 20 cm-es damaszk pengével.
A konyhai elfoglaltság kapcsán mindenki két dologra törekszik. Minél kevesebb időt eltölteni ott, és az ott eltöltött idő legyen a lehető legkényelmesebb, legélvezetesebb. Mert sütni-főzni csak kedvel, csak élvezettel lehet.
Az gördülékeny konyhai tevékenység pedig éles, minőségi kések használatával kezdődik. A különböző konyhai vágóeszközök sokszor speciális feladatokra lettek kitalálva. Használatuk időt és fáradságot spórol nekünk.
Az európai stílusú szakácskés alapeleme minden konyhának. Igazi mindenes. Káposzták, saláták, zöldségek, nagyon gyümölcsök, húsok és halak feldolgozására alkalmas.
Yaxell Sayaka Termékcsalád
A Katanák előtt leginkább tisztelgő Yaxell sorozat. A legkeményebb igénybevételnek is megfelelő széria. A penge a híres japán San Mai technológiával készül. Ez azt jelenti, hogy a középső réteg – a mag – keményebb, merevebb és éltartóbb, a jobb vágási teljesítmény érdekében. Ezt öleli közre két puhább rétegű acél, ami elnyeli a pengére érkező keményebb fizikai hatásokat. Rugalmasabbá és terhelhetőbbé téve a kést. Ezt a technológiát az ősi kardkovácsok fejlesztették ki a kardok készítésekor.
A Sayaka esetében a mag VG-10 rozsdamentes acélból készült 58-60HRC keményre edzve. (speciális edzési technológiát alkalmazva. Hevítés-jéghűtés-újabb hevítés) Ezt öleli körbe két puhább (55HRC) rozsdamentes acélréteg. A pengéket a speciális, keleti késekre jellemző élszögekkel látták el. Ennek köszönhető a japán kések hihetetlen vágóképessége.
A markolat rozsdamentes acélból készült. olyan zebramintás csíkozással, ami hátrafele vezeti a ránehezedő tenyeret, így biztosítja a kényelmes, csúszásmentes fogást használat közben.
A minőség önmagáért beszél. Minden Sayaka kés mikroszkópos ellenőrzésen megy át mielőtt forgalomba kerülne. A logózások kézzel kerülnek a pengére.
A Sayaka sorozat minden konyhai tevékenységre kínál professzionális kést.
A sütés és főzés egy kulináris élmény, utazás, ami az éles, minőségi késekkel kezdődik – vallják a Yaxell munkatársai.